[ Print ]  [ Close ]

http://news.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=1531   , 1403/02/22


برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت انسان‌­شناسی جسمانی


انجمن علمی دانشجویی باستان‌­شناسی، دو نشست با محوریت انسان­‌شناسی جسمانی برگزار کرد.



به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی، در این نشست‌ها که روز 8 اسفند انجام شد ابتدا دکتر حامد وحدتی نسب، دانشیار گروه باستان‌­شناسی دانشگاه تربیت مدرس، پیرامون رشتۀ انسان­‌شناسی جسمانی (Physical Anthropology) و نقش آن در باستان‌­شناسی و کارکرد آن برای آیندۀ باستان‌­شناسیِ ایران به ارائه سخنرانی پرداخت.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن تاکید بر محوری بودن بررسی­‌های انسان‌­شناسیِ جسمانی در باستان‌­شناسی اظهار داشت: تحلیل استخوان­‌های انسانیِ یافت شده از کاوش­‌های باستان­‌شناختی اهمیت فراوانی دارد. 

وحدتی نسب در ادامه از کاوش­گرانی که تنها به بررسی دست‌­ساخته­‌های باستان‌­شناختیِ یافت شده و فضاهای معماری می­‌پردازند و به اسکلت­‌های انسانیِ به دست آمده از کاوش‌­ها توجهی نمی­‌کنند، انتقاد کرد و افزود: نظریات زیست­‌شناسی تطوری و بروز مادیِ آن­ها در یافته‌­های باستان‌­شناختی امروزه از اهمیت بسزایی برخوردار شده است.

در ادامه این نشست خانم ماندان کزازی، دانشجوی دکترای باستان­شناسیِ استخوانی (Osteoarchaeology ) از دانشگاه ادینبورگ در رابطه با انسان­شناسی دندانی و به طور خاص، نقش بررسی و آنالیز دندان­‌های انسانیِ یافت شده از کاوش‌­ها در تفسیرهای باستان‌­شناختی به سخنرانی پرداخت.

کزازی در ادامه ضمن تشریح ویژگی­‌ها و اجزای تشکیل دهنده‌­ی دندان­‌های انسان در ادامه اظهار داشت: با توجه به سخت بودن بافت مینای دندان در کاوش­‌های باستان­‌شناختی احتمال یافت شدن دنبال نسبت به سایر بخش­‌های اسکلت انسانی بیشتر است.

وی در ادامه افزود: بررسی و تشریح دندان­‌های انسانی می­توان در تعیین سن، جنسین، معیشت و قوت غالب جوامع گذشته به باستان‌­شناس کمک کند.

در پایان این نشست که هشتم اسفند در سالن علامه جعفری برگزار شد، شرکت کنندگان به طرح پرسش‌های خود از مدعوان برنامه پرداختند.



10:03 - يکشنبه 16 اسفند 1394    /    شماره خبر : 1531    /    تعداد نمايش خبر : 4831