[ Print ]  [ Close ]

http://news.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=15485   , 1403/02/19


گزارش وضعیت اشتغال دانش آموختگان مقطع دکتری دانشگاه


دکتر سعید مینایی مدیر برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری در این نشست اظهار داشت: با توجه به اهمیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس در مقطع دکتری، پس از جمع آوری و تکمیل اطلاعات مربوط به اشتغال، با همکاری گروه‌های آموزشی دانشگاه، اقدام به تهیه شاخص‌هایی شده است. اطلاعات ارائه شده در این گزارش مربوط به دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان ۱۳۹۸ است. این اطلاعات از طريق گروه­هاي آموزشي طي تماس هایی با دانش آموخته گردآوري شده و مبنای آن خود اظهاری فرد بوده است.


وی ادامه داد: در این بررسی ۱۳۹۴ نفر از دانش آموختگان به سوالات مطرح شده پاسخ داده‌اند که با توجه به تعداد ۲۵۶۵ دانش آموخته در بازه زمانی مذکور، ضریب پوشش نمونه ۵۴/۳% است. شاخص‌های محاسبه شده در این گزارش شامل درصد دانش آموختگان شاغل، درصد دانش آموختگان غیر شاغل، درصد اشتغال مرتبط ، درصد اشتغال غیر مرتبط، درصد اشتغال تمام وقت و درصد اشتغال پاره وقت می باشد.


وی گفت: بر اساس آمار به دست آمده، ۸۶/۱۹ درصد دانش‌آموختگان مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس جذب بازار کار می‌شوند. حدود ۹۲ درصد از جذب شدگان در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی و حدود ۸۳ درصد از دانش‌آموختگان شاغل بصورت تمام وقت مشغول بکار هستند. ۹۲/۶ درصد دانش‌آموختگان مرد مشغول بکار هستند و تقريبا ۷۸ درصد دانش‌آموختگان زن شاغلند که از متوسط اشتغال دانشگاه کمتر است.


دکتر مینایی تصریح کرد: درصد اشتغال خالص(اشتغال مرتبط با رشته تحصیلی و تمام وقت دانش آموخته) برای دانش آموختگان دانشگاه حدود ۶۹/۷۷ درصد است. حدود چهار درصد از کل دانش آموختگان دکتری شرکت کننده در آمارگيري، در دوره‌های تحقیقاتی پسا دکتری مشغول بوده‌اند.


وی در خصوص آمار اشتغال به تفکیک دانشکده ها اظهار داشت: در عمده رشته‌های دانشگاه ميزان اشتغال دانش آموختگان دکتری بالای ۹۰ درصد است. ميزان اشتغال غیر مرتبط عمدتاً کمتر از ۱۵درصد است و بیش از ۸۵ درصد دانش‌آموختگان شاغل بصورت تمام وقت مشغول به کار هستند. بر اساس آمار به دست آمده، بالاترین ميزان کلی اشتغال مربوط به دانشکده فنی و مهندسی (۱۰۰ درصد) و مهندسی برق و کامپیوتر (۹۵/۸۳ درصد) بوده و کمترین آن مربوط به دانشکده علوم انسانی (۷۹/۰۴درصد) است. بالاترین درصد اشتغال خالص نیز مربوط به دانشكده ­هاي حقوق (۹۲/۵۹ درصد) و مهندسی برق و کامپیوتر (۸۷/۵ درصد)می باشد.


مدیر برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری یادآور شد: با توجه به اهمیت پایش اشتغال دانش آموختگان دانشگاه، پیشنهاد می‌شود این پایش‌ها بصورت مستمر و حداکثر در دوره‌های دوساله در قالب داشبوردهای مدیریتی انجام شود. بهتر است داده گيري بطور مستقيم از خود دانش آموختگان صورت گيرد.


وی با اشاره به دشواري­ هاي جمع آوری و یکپارچه سازی و پالايش اطلاعات در طرح پایش اشتغال دانش آموختگان، خاطر نشان ساخت: در نظر گرفتن امتیاز تشویقی (مثلا در رتبه بندي گروه‌های آموزشی) به منظور همکاری بیشتر در گردآوری اطلاعات دانش آموختگان و تهیه پرسشنامه الکترونیکی و ارسال آن به دانش آموختگان با استفاده از اطلاعات شماره تماس در سامانه گلستان و در نظر گرفتن موارد تشویقی برای پاسخ دهنده (به عنوان مثال چند گیگابایت اینترنت هدیه روی خط دانش آموخته در صورت پاسخ کامل به پرسشنامه) براي تسهیل در کار پیشنهاد می شود.


در ادامه رییس دانشگاه اظهار داشت: گزارش ارائه شده گزارش ارزشمندی است و امیدوارم این گزارش ها به صورت سیستماتیک و دائمی طراحی شود و آمار به صورت به روز قابل استفاده باشد . دانشگاه های موفق دنیا میزان اشتغال دانش آموختگان خود را به صورت مستمر رصد می کنند و این کار سبب بهبود و اصلاح در برخی فرایندها خواهد شد و در آمایش رشته ها نقش موثری خواهد داشت که در این خصوص باید از ظرفیت های انجمن دانش آموختگان نیز به خوبی استفاده گردد تا همکاری حداکثری تمامی گروه های آموزشی را در این باره داشته باشیم.





08:07 - شنبه 2 مرداد 1400    /    شماره خبر : 15485    /    تعداد نمايش خبر : 1164